Stínadla 2018

Ve dnech 19. – 21. 10. jsme se zúčastnili víkendové akce Stínadla se bouří, kterou každoročně pořádají Jeseničtí skauti ve Vidnavě.
Jedná se o velkou akci pro cca 200 skautů. Protože doprava do Vidnavy je docela komplikovaná, zařídil letos Radek půjčení velkého auta, takže většina účastníků z našeho oddílu – 11 skautů se dvěma vedoucími – mohla jet do Vidnavy autem až v pátek odpoledne, což všem ušetřilo spoustu času. Další dva naši vedoucí přijeli do Vidnavy později.
V pátek večer proběhlo pár seznamovacích her a ubytování skautů v tělocvičně. Ráno po snídani se náš oddíl vypravil na výlet do Černé vody, kde stojí zřícenina hradu. Následující plán – Najít a prohlédnout si jeskyně se nezdařil, nenacházely se totiž tam, kde byly zaznačeny. Skauti se vrátili zpět na základnu k obědu, po kterém se v tělocvičnách konaly různé workshopy, jako třeba skládání origami nebo puzzle.
Večer byla vysvětlena pravidla velké večerní hry. Která je vyvrcholením celého víkendu. Nově se každý oddíl musel rozdělit na polovinu, jednu část tvořili Druhostraníci, druhou Vontové. Všichni se oblékli do dobových oděvů a vypukla velká bitva. Vontům pomáhalo Bratrstvo kočičí pracky, Druhostraníkům zase Rychlé šípy. Všichni plnili přidělené úkoly, snažili se obsadit vybraná stanoviště, přitom získat nejvíc bodů pro svoje družstvo a ztratit co nejméně životů. A taky chytit Široka!
Vedoucí dohlíželi na bezpečnost účastníků a chod celé hry. Všichni si hru náramně užili, že vlastně ani nebylo až tak důležité, která strana zvítězila. Ráno byly vyhlášeny výsledky a všichni se rozjeli zpět k domovům.