18.9.2017

1995

Začátkem roku jsme museli odejít ze stávající klubovny u pana Folty. Celý půlrok byl proto ve znamení shánění nového útočiště. Až v srpnu se nám povedlo získat unimo buňku, kterou po zvelebení přesuneme na parcelu pana Zahradníka na Starodvoské ulici Abychom všechno zvládli, potřebovali jsme peníze, ty jsme si vydělali sběrem starého železa, deset tisíc Kč jsme si půjčili od skautů z Brušperka a obec nám darovala pět tisíc Kč. Za to jsme mohli klubovnu koupit, opravit, uhradili jsme dovoz unimo buňky a její vnitřní vybavení. Jirka, Martin, Jana a Pavel tři týdny natírali, brousili, přibíjeli, umývali.

Nové rozdělení funkcí:

Vedoucí: Pavel Jarolím

Zástupce vůdce: Martin Havránek

Vedoucí vlčat: Jiří Klimek, Martin Havránek

Hlavní vedoucí vlčat: Jana Jarolímová

Hospodář: Václav Jarolím

Zdravotník: Jiří Klimek

Dne 22.9.  je pořádán velký nábor, při němž do oddílu přichází 16 nových dětí, Z toho tři holky.
Jsou to:
7. ročník: Jana Janečková
4. ročník: Jakub Dvorský, Hana Domčíková, Dalibor Flám
3. ročník: Radek Flám, Martin Staněk, Petr Zmeškal, Stanislav Janečka, David Hranický, Petra Domčíková
2. ročník: Monika Matulová, Petr Matula, Petr Lesák,
1. ročník: Pavel Choleva, Stanislav Slezák
MŠ: Pavel Slezák, Lenka Sedláčková, Jan Zahradník, Vít Zahradník

Program schůzek je pestrý, Chodíme do přírody, učíme se vázat uzly, luštíme šifry, hrajeme mnoho her. Sbírali jsme i kaštany a žaludy a nyní krmíme lesní zvěř. Celoročně jsou děti rozděleny do dvou družin. Jednu vede Martin Havránek a druhou Jirka Klimek. Oběma pomáhá zodpovědný vedoucí Pavel Jarolím. Obě družiny se snaží být lepší, protože hrajeme celoroční hru a každý chce vyhrát. Malá vlčata se v ní snaží osvobodit své rodiče ze spárů lovců zvířat, kteří je převážejí přes celou Evropu. Tento postup je zaznačován na mapě Evropy. Pomáhal jim v tom moudrý vlk Klery, který na různých místech v klubovně i okolí nechával zprávy s tím, co je potřeba udělat, aby vlčata mohla pokračovat v hledání. Další schůzky jsme krom této celoroční hry učili nováčky skautským a zálesáckým dovednostem a hráli další zajímavé hry. V listopadu Jana sehnala další židle do klubovny, proto jsme podnikli hru jejímž úkolem bylo je donést do klubovny. V prosinci, když jsme dělali výzdobu klubovny na nás přišel Mikuláš a odměnil nás za naše chování. Před vánoci jsme byli sáňkovat na Krmeláku a před Štědrým dnem jsme uspořádali pravidelnou vánoční besídku, kde jsme si rozdělili dárky, podarovali zvířátka v lese a zahráli pár her.

Program schůzek připravuje Jana Jarolímová. Schůzky jsou každý pátek od 16:00 hodin a trvají hodinu a půl.
Nyní v zimě je problémem vytápění. Topíme dřevem, aby bylo v klubovně teplo. Potřebovali bychom levné dřevo na topení. Na mikulášské besídce dostaly děti perníky od čertů, na vánoce byla vyzdobena klubovna. I zvířátka měla ozdobený malý smrk suchým chlebem, jablky, mrkví a jinými dobrotami.
Brzy z jara bychom chtěli udělat kolem klubovny plot, bránu, lavičky, ohniště a v lese rozvěsit ptačí budky, aby všichni, kteří půjdou kolem, poznali, že přírodu nejen poznáváme, ale i chráníme. Už dvakrát jsme byli v létě o prázdninách na táboře v Bludově (okres Šumperk). Moc se nám tam nechce líbilo a letos chceme jet zase. Abychom naše plány mohli uskutečnit, budeme sbírat staré železo, to je velký zdroj peněz. Taky chceme s vlčaty skládat slib, rádi bychom měli skautské kroje.

Děkujeme za každou sebemenší pokoc a zveme další mezi nás.

Jiří Klimek, Jana Jarolímová