18.9.2017

1997

Co jsme zažili v loňském roce?
Náš plán s táborem pod stany byl v důsledku povodní změněn. Tábor se uskutečnil ve Lhotce u Kozlovic v areálu tělovýchovné organizace Sokol, kde jsme byli moc spokojeni. Pekařství pana L. Bočka nás zásobovalo čerstvým chlebem a pečivem. Za to bychom mu chtěli poděkovat.

Po prázdninách jsme se začali v nezměněném počtu. Vztahy mezi dětmi jsou stále lepší a lepší. Některé děti byly tak šikovné, že se brzy staly vedoucími družin. V klubovně, kde se scházíme je pěkné prostředí, které musíme udržovat a to nás stojí mnoho času. Čistíme okna, pereme záclony a závěsy, instalovali jsme nové skříně a staráme se o otop. Zveme každého, kdo by se chtěl podívat. Naše schůzky jsou vždy v pátek od 16:00 do 18:00 hodin. Na závěr loňského roku jsme opět přinesli na půlnoční mši Betlémské světlo – symbol klidných a pokojných vánoc.

A co chystáme letos?
26. dubna se zúčastníme skautské pouti v Brušperku.
8. května proběhne okresní kolo závodu vlčat a světlušek. Bude se konat v Rychalticích nebo Dolním Sklenově, v našem středisku. Jsme moc rádi, že se mohou zúčastnit i naše vlčata.
V Dubnu nebo květnu bychom rádi uskutečnili sběr starého železa.
Protože se nám vloni líbila  vatra na Krmelínském kopci, chtěli bychom z této akce udělat jakousi novou tradici naší obce. Budou – li dobré podmínky, bude zapálena. Chtěli jsme, aby naše klubovna byla využita i v jiné dny. A tak se zde scházejí i starší děti na výuku náboženství a pět dětí se učí jazyk Esperanto.

Zveme všechny děti a mládež na naše schůzky a akce.
Pavel Jarolím, Jana jarolímová