18.9.2017

2003

Letošní rok byl jako každý jiný sledem oddílových schůzek, na kterých se hrály hry, učilo mnoho zajímavých dovedností, podnikali jsme spoustu dobrodružství a podobně, jak je to u nás zvykem.

Letošní akce v oddíle začaly dne 26.4. Skautskou poutí, kde se sešlo celé naše středisko a několik oddílů z okolí, abychom si připomněli svátek našeho patrona sv. Jiří. Kde jinde by se mohla pouť konat než jako tradičně v Brušperku. Nejprve jsme se zúčastnili mše v kostele zasvěceném našemu patronovi a potom se velkým hadím pochodem přesunuli do Pastevníma, kde jsme měli možnost se zúčastnit mnoha her. Potom jsme se vydali na normální pouť, kde jsme se dosyta vyblbli na kolotočích a vybili tak poslední kapku energie, která v nás ještě zůstala.

O prázdninách jsme se vydali jako obvykle na náš tradiční tábor. Letos se konal od 9. do 22.8. na Slezské Hartě, kde jsme byli spolu s ostravským skautským oddílem. Program byl na naše zvyklosti docela volný, ale i tak jsme si užili spoustu zábavy a máme mnoho zážitků. Starší roveři jezdili na loďce každé ráno nakupovat potraviny do nedalekého Leskovce. Mnoho hodin jsme strávili na loďkách, kterými jsme pročesávali každý kout přehrady. V Leskovci jsme strávili jedno dopoledne fotbalovým turnajem. Vydali jsme se na výpravu přes Roudno na vrchol vyhaslé sopky Velký Roudný. Jeden den jsme se dokonce vydali napříč Hartou, navštívili jsme přitom osamělý kostel nad zaplavenou vesničkou Karlovec a Novou Pláň, kde se vyrábí známá minerálka. Jeden den jsme měli příležitost si prohlédnout útroby přehradní hráze. Roveři dokonce podnikli 2 domluvené přepady na vedlejší tábor skautů ze Staré Bělé, kde si taky potrénovali své schopnosti a rozvířili adrenalin. Jinak jsme hráli spoustu různých her na tábořišti. Trénovali jsme skautské dovednosti, na které přes rok není moc času, stříleli z luku, hráli volejbal a věčně se koupali. Ke konci tábora nás navštívil Bratr Zdenda z Plzně se svou kamerou, kterou nikdy nedal z ruky.

Nový školní rok jako tradičně patřil náboru v místní základní škole a rozjezd dalších každotýdenních schůzek plný zábavy, zajímavostí a taky nějakého toho učení, které k tomu všemu patří.

Dne 12.12. jsme se pod vedením Dalibora Fláma vydali v malém složení na víkendovou akci do rekreačního objektu v Hodoňovicích, kde jsme spolu s Ostravskými skauty, s nimiž jsme byli na táboře hráli spoustu her, florbal v místní tělocvičně, pekli perníky a také koukali na video z tábora, které natočil Bratr Zdenda z Plzně. Naše osádka se také byla podívat do vedlejších Kunčiček u Bašky. Odjížděli jsme 14. 12. plni zážitků a doufali v další akce s ostravským oddílem.
Další prosincové dny v oddíle patřily jako tradičně mikulášské nadílce, ale také Vánoční besídce, kde si mezi sebou vyměňujeme dárky a nezapomínáme ani na lesní zvířátka, kterým nosíme do lesa dát něco na zub. Tradičně jsme místním lidem na Půlnoční mši rozdávali Betlémské světlo, které k nám přijelo až z dalekého Betléma.