18.9.2017

2004

Dne 6.3. se nám povedlo uspořádat  akci pro děti z celé obce nazvanou 1. Krmelínská olympiáda. Přes všechny  obtíže se nám povedlo vytvořit bobovou dráhu a připravit i diplomy a poháry pro vítěze v disciplínách jako Jízda na bobech, Jízda na saních, Individuální tvorba a jízda na běžkách, která byla ale pro malý zájem nakonec zrušena. Děti které dorazily se zúčastnily postupně soutěží, o kterých jsem psal výše. Děti se dosytosti vyřádily a vítězové si převzali odměny. Nakonec se vše povedlo a myslím si že se akce líbila.

Dne 21.3. se malá skupinka dětí pod vedením Dalibora Fláma vydala do ostravského knihkupectví Librex na akci nazvanou Den Pána Prstenů 2:Návrat Krále, která se konala na počest filmového zpracování knih J.R.R. Tolkiena. Všichni jsme měli možnost si zahrát několik her, podívat se na film nebo se dozvědět něco nového o autorovi knih nebo o knihách samotných. Navštívil nás dokonce král Aragorn na koni a viděli jsme i takovou raritu jako auto Smart s potiskem Pána Prstenů. Večer měl být i velký ohňostroj, ale to už jsme museli zpátky domů, tak jsme jej neviděli.
Další velká akce proběhla dne 24.4. Byla to tradiční Skautská pouť v Brušperku na Pastevníku. Letos děti zase přebíhaly mezi připravenými stanovišti, kde mohli získat různý počet „brušperských  peněz“, za které se potom dražily odměny. Nakonec jsme navštívili i klasickou pouť, kde jsme si zajezdili na kolotočích a koupili něco sladkého na doma. Všem se akce líbila a vraceli jsme se značně unavení domů.
Tábor letos probíhal zase  s ostravskými skauty, byl ovšem až v daleké Vlašimi u Prahy na jednom z nejstarších tábořišť, Měsíčním údolí. Celý tábor, který byl od 17. do 31.7. se nesl ve středověkém duchu. Byli jsme zbojníci, kteří pomáhali zdejšímu původnímu pánu získat zpět své ztracené území a postavení. Nástupy jsme měli v historických kostýmech, vedoucí si pro nás dokonce připravili šermířskou scénku. Při plnění našeho cíle jsme zažili spoustu dobrodružství. Bojovali jsme proti banditům, stavěli si v lese skrýše, hledali důkazy proti místnímu tyranovi a nakonec hledali poklad, který byl zdejšímu pánu uloupen. Navštívili jsme ale i místní zámek poutní místo, kde jsme se seznámili s velmi přátelským farářem a skautem Otcem Vladem. Zavítali jsme na koupaliště, rochnili jsme se ale i okolo tábora v tekoucí řece. Navštívili jsme i Prahu a Český Šternberk, ale měli jsme i několik návštěv jako místního skauta Balua, pražského skauta Dikiho i našeho starého známého Bratra Dana Šindlera.
Nový školní  rok byl zase ve znamení náborů. Podařilo se nám do našeho oddílu získat několik  novaček a tak jsme doplnili rady světlušek v oddíle. Na podzim se holky dočkaly také samostatné akce. Jelikož jsme ale v oddíle neměli skautskou vedoucí, musely být na místě pod dohledem holek s jiných oddílů samy. Víkendovka byla v Hodoňovicích, kde pomáhaly večerníčkovi a krom toho taky zažily spoustu dobrodružství.
Prosinec  jsme jako klasicky strávili na Mikulášské nadílce a Vánoční besídce. Samozřejmě  jsme nezapomněli na lesní zvěř, která dostala také dost dárečků ve formě kaštanů, žaludů, mrkví jablek ale i jiných ovocných a zeleninových pochoutek, na kterých si určitě smlsly. Ostatním obyvatelům Krmelína jsme prosvětlili domovy Betlémským světlem, které si od nás mohli převzít na tradiční Půlnoční  mši v místním kostele.