18.9.2017

2006

Letošní rok začal jako každý jiný klasickým sledem pátečních schůzek. Významnější akce proběhla až v dubnu, kdy se konala tradiční skautská pouť v Brušperku. Po úvodní mši jsme v Pastevníku a jeho okolí hráli hry, které nám připravili roveři našeho střediska. Na konci jsme zase navštívili kolotoče, které se nedaleko naší akce každoročně sjíždějí.

Na tábor jsme jeli zase se  Staříčským oddílem na Hadinku, kde jsme se snažili přemoci zlého Montezumu. Úkoly nám dával náš šaman Miťas. Každý večer jsme také chodili k soše  Bůžka schovaného v lese za jídelnou, kde se předávalo vedení dne mezi jednotlivými bataby. Byli jsme také na 2 denní výpravě do Budišova nad Budišovkou. Vydali jsme se odpoledne jeden den, noc jsme přečkali pod širákem v lese. Druhý den jsme konečně dorazili do Budišova. Tam jsme plnili různé úkoly,  týkající se

městečka a jeho historie. Jedna družina měla to štěstí, že na  většinu otázek našli odpověď na obecním úřadě. Jeden den nad táborem proletěl vrtulník a sedl si na nedalekou louku. Toho jsme museli využít a šli jsme se na  něj podívat. Užili jsme si plno zábavy, her, koupání a dobrodružství.

Po táboře jsme se se staršími  skauty pustili do náročné stavby schodiště do podkroví naší klubovny, kam jsme se do té doby dostávali jen po rozbitém žebříku. Na tuto akci jsme naštěstí dostali alespoň malou částku peněz od obce. Díky tomu jsme mohli ze Staříčské  pily dopravit asi 6 metrový trám, kterým jsme udělali trámovou výměnu v místě, kde jsme potom vyřezali příčné nosné trámky. Při té příležitosti  jsme udělali i novou podlahu v ;této části podkroví. Poté jsme na místo  usadili dřevěné schody, které jsme si objednali od tesaře.

Začátkem  školního roku k nám přišlo několik nováčků a tři z nich s námi zůstali natrvalo. Měli jsme klasický koloběh schůzek. Jeden víkend jsme si navíc vyšli na výpravu do okolí Krmelína. Prošli jsme okruh od naší klubovny  přes Oprechtice a za Krmelínským kopcem jsme se vrátili zpátky. Cestou jsme  hráli spoustu her a ke konci cesty jsme si opekli párky.

Koncem  listopadu jsme stejně jako loni jeli se skauty na  několik dní na srub na Hadince, kde byl volný  program, ale většinou jsme hráli Dračí doupě. Jinak jsme se starali o jídlo, abychom měli teplo a taky jsme hráli pár dalších her. Všem se akce líbila a kdyby to šlo, zůstali bychom na místě klidně ještě déle.

Začátkem prosince k Nám přišel Mikuláš a před Štědrým dnem jsme měli také tradiční Vánoční schůzku, kde jsme si předávali vlastnoručně vyrobené dárky, smlsli si na cukroví a  nezapomněli jsme ani na lesní zvěř. Té jsme donesli spoustu žaludů, kaštanů mrkví,  jablek a mnoho jiných pochoutek.