18.9.2017

2013

Začátek roku 2013 byl ve znamení pokračování zaběhlých schůzek pro kluky i holky z našeho oddílu. Schůzky nám pomáhali vést dva skauti, kteří zakončovali velmi prestižní rádcovský kurz, který je zaměření na samostatné vedení schůzek. V dubnu jsme se vydali na tradiční výstup na Ivančenu, což je mohyla skautů, kteří byli popraveni na konci 2. Světové války. Mohyla ale sloužila i jako symbol vzdoru v dobách komunismu.

O prázdninách proběhly 2 akce pro veřejnost jménem Tarzani v Krmelíně a Cesta džunglí. Tyto akce byly pro širokou veřejnost. Děti, ale i dospělí si mohli vyzkoušet lezecké překážky postavené u naší klubovny a na druhé akci zase mohli projít trasu plnou překážek a soutěží. Mohli si zastřílet z luku a vyzkoušet další dovednosti. Nejmladšímu účastníkovi byly 2 roky.

Mezi těmito akcemi, proběhl tábor, již jako tradičně na Slezské Hartě. Tentokrát ale s námi jeli skauti z Kostelce nad Orlicí. Tématem tohoto tábora byly Odysseovy cesty. Vydali jsme se tedy s bájným hrdinou Odysseem na cestu z Troje zpět na rodnou Ithaku, kde jej již dlouho čekala jeho žena. Museli jsme tak uniknout ze zajetí Kyklopa Polyféma, z ostrova Laystrigotů, proplout kolem Skyly a Charybdy a prožít všechna dobrodružství a příhody, které potkaly i Odyssea. Na táboře se náš oddíl rozrostl o 2 členy se slibem. Mezi vlčata se tak mohl přidat Oliver a mezi skautky Aneta.

Vzhledem k tomu, že vedoucí světlušek Lucka odjela na celý školní rok přes Erasmus do Číny a vedoucí oddílu Dalibor stráví celý školní rok se svou ženou ve Švýcarsku, od září začal vést schůzky vlčat Petr, schůzky světlušek Kubaš spolu s Keckou, vše pod dohledem a s pomocí Cvrčka, Vaška, s novým členem Lasičkou, který dělá v naší klubovně servis a pomáhá s čím může. V září začaly pravidelné schůzky jako vždycky od 16:00-17:30. Kluků je asi 8 a holek 14. Krom toho se naši roveři (15 let a více) zúčastnili bojové hry HELP, což je jedna z nejnáročnějších her v ČR a podnikají další akce, které jsou pro jejich skautský věk typické. V prosinci jsme měli v klubovně Mikulášskou nadílku a vánoční besídku pro členy našeho oddílu.

V roce 2014 plánujeme opět výstup na Ivančenu a několik dalších výprav. Několik akcí pro veřejnost a tábor, který bude ale letos v mnohém speciální.

Za 1. Skautský oddíl Krmelín