Obnovení skautské činnosti

Čestné prohlášení o provedení testu na přítomnost viru SARS-CoV-2 – Dokumenty Google

S radostí oznamujeme, že od 10. 5. 2021 bude opět možné se scházet jinak než v online formě. Pro nás to znamená, že schůzky světlušek, vlčat, skautů a skautek začnou od pátku 14. 5. v obvyklém čase. Bude však nutné dodržet vládní nařízení (ale něco je přeci lepší než nic). Schůzky mohou proběhnout za níže uvedených podmínek:

-Schůzky mohou probíhat pouze venku, v případě nepříznivého počasí bude muset být schůzka zrušena. Schůzka ve vnitřních prostorách se může totiž uskutečnit pouze za účasti maximálně tří dětí.

-Děti budou vybaveny rouškou, kterou budou muset nosit v případě, že nebudou moci dodržet stanovené rozestupy.

-Nezbytné je doložení potvrzení o absolvování antigenního testu ne staršího 72 hodin nebo PCR testu ne staršího 7 dnů s negativním výsledkem. Platný je test pořízený ve škole či v rámci oficiálních testovacích míst. Test lze nahradit čestným prohlášením zákonného zástupce dítěte o absolvovaném testu ve škole či testovacím centru s negativním výsledkem. Bez tohoto dokumentu se dítě nebude moci schůzky účastnit.

Doložení potvrzení (viz. výše) není nutné v těchto případech:

a)       pokud dítě prodělalo laboratorně potvrzené onemocnění Covid 19, přičemž u dítěte uplynula doba izolace a od 1. testu neuplynulo více než 90 dní.

b)      U osob, které jsou již plně očkovány a od podání poslední vakcinace uplynula doba 14 dnů.

Nemá-li dítě možnost ve výše uvedeném čase před schůzkou absolvovat Covid test ve škole či testovacím centru, může absolvovat test před zahájením schůzky přímo před zrakem vedoucího. Zakoupení testu i náklady s tímto spojené zajistí v takovém případě zákonný zástupce dítěte.

-Poslední nezbytnou podmínkou pro možnost absolvování schůzky je ohlásit účast dítěte nejpozději do pátku 12:00 hodin ke dni, kdy se schůzka koná vedoucímu schůzky:

Vlčata – Jan Hradil, 737 768 363

světlušky – Karolína Jarolímová, 777 003 989

skauti a skautky – Ondřej Litschmann, 737 984 090

Je nám jasné, že pro Vás pravidla představují značná omezení a komplikace, věříme ale, že alespoň postupný návrat ke skautskému životu uvítáte.